- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Pažljivo pročitajte!“: Lavrov naveo ko bi mogao biti protiv sporazuma Moskve i Pjongjanga

© Sputnik / POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Kim Džong Un
Vladimir Putin i Kim Džong Un - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Pratite nas
Protiv 4. člana o pomoći u slučaju agresije Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Moskve i Pjongjanga mogu biti samo oni koji tu agresiju planiraju na neku od zemalja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za „Prvi kanal“.
„Ako neko dovodi u pitanje zakonitost ove klauzule, treba pažljivo da je pročita. U njoj se navodi da će u slučaju agresije na jednu od strana, druga strana pružiti svu neophodnu pomoć u skladu sa članom 51 Povelje UN i nacionalnim zakonodavstvom Rusije i Severne Koreje. Ako neko u tome vidi neke protivpravne težnje, protiv ovog člana mogu da prigovaraju samo oni koji planiraju agresiju na Severnu Koreju ili Rusku Federaciju“, istakao je Lavrov.
Rusija i Severna Koreja potpisale su novi međudržavni Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu kojim se postavljaju obimni zadaci i smernice za produbljivanje rusko-korejskih veza na duži rok. Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu predviđa, između ostalog, pomoć u slučaju agresije na jednog od potpisnika dokumenta.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala