- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pažnja celog sveta usmerena na Severnu Koreju – stiže Putin /video/

© Sputnik / Mariя Frolova / Uđi u bazu fotografijaCentralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu
Centralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
Pratite nas
Pažnja međunarodne zajednice usmerena je na Severnu Koreju, gde će se održati sastanak predsednika Severne Koreje Kim Džong Una i ruskog predsednika Vladimira Putina, piše list Mindžu Čoson, zvanični list vlade Severne Koreje.
„Sada se na međunarodnoj areni, kao nikada, pojačavaju agresivne vojne intrige i prinuda imperijalista, dok prijateljstvo između Rusije i Severne Koreje jača izuzetnom brzinom. U ovim uslovima, lični sastanak lidera dve zemlje, koje su ne samo dobri susedi, već se i rame uz rame bore u istim rovovima zarad velikog zajedničkog cilja, ima ogromne posledice za razvoj bilateralnih odnosa i međunarodnu političku situaciju“, navodi se u članku.
„Zbog toga je pažnja celog sveta sada usmerena na Severnu Koreju“, navodi se u tekstu.
„Nezavisne snage moraju da se ujedine i aktivno bore za ostvarenje sopstvenih plemenitih ideala, ako žele da postignu stabilnost i mir na planeti, da se obezbedi nezavisan razvoj zemalja i prekinu prinudu i tiraniju od strane Sjedinjenih Država i Zapada“, poziva Mindžu Čoson.
Putin danas stiže u posetu Severnoj Koreji, saopštila je pres služba Kremlja. Pomoćnik ruskog predsednika za međunarodne poslove Jurij Ušakov rekao je novinarima da bi tokom posete šefa države Pjongjangu mogao da bude potpisan sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Ruske Federacije i Severne Koreje. On je pojasnio da je potreba za zaključivanjem takvog sporazuma, promene u svetu, dokument neće biti usmeren protiv drugih zemalja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala