- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turska i sirijska vojna delegacija održale pregovore u ruskoj vojnoj bazi

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRuski lovac-bombarder Su-34 sleće u avio-bazu Hmejmim u Siriji
Ruski lovac-bombarder Su-34 sleće u avio-bazu Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
Pratite nas
Vojne delegacije Turske i Sirije su uz posredovanje Rusije održale pregovore u vazduhoplovnoj bazi „Hmejmim“, naredni sastanak očekuje se u Bagdadu, piše turski list „Ajdinilik“, pozivajući se na izvore.
Prema informacijama koje je list dobio od izvora bliskih sirijskoj vladi, pregovori između dveju zemalja, koji su već neko vreme bili zamrznuti, sada su nastavljeni.
„S tim u vezi, 11. juna u ruskoj vazdušnoj bazi ‘Hmejmim’, jugoistočno od Latakije, održan je sastanak vojnih zvaničnika turskih oružanih snaga i sirijske vojske. Na sastanku se razgovaralo o najnovijim događajima u Idlibu i oko njega“, piše list.
List podseća da su pregovori vođeni dan nakon sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i turskog ministra spoljnih poslova Hakana Fidana u Moskvi.
„Ovo je bio prvi sastanak te vrste o bezbednosnim pitanjima na tlu Sirije. Čini se da su sirijsko-turski odnosi sve bliži“, rekao je izvor.
Prema navodima lista, sledeći sastanak delegacija Turske i Sirije održaće se u iračkoj prestonici Bagdadu.
Prvi sastanak ministara spoljnih poslova četiri zemlje održan je u Moskvi 10. maja 2023. godine. Na osnovu njegovih rezultata, ministri su naložili da se pripremi nacrt smernica za normalizaciju odnosa između Turske i Sirije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala