- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Globalni Jug se nije pokolebao u Švajcarskoj uprkos ucenama i pretnjama

© Foto : Cabinet Public Affairs Office, Cabinet SecretariatPremьer-ministr Яponii Fumio Kisida na konferencii po Ukraine v Bюrgenštoke, Šveйcariя
Premьer-ministr Яponii Fumio Kisida na konferencii po Ukraine v Bюrgenštoke, Šveйcariя - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
Pratite nas
Moskva smatra neuspešnim samit o Ukrajini u Švajcarskoj, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Prema njenim rečima, pokušaji da se ova konferencija predstavi kao događaj "skoro univerzalnih razmera" pretvorili su se u potpuni fijasko, a "skoro polovina od 160 pozvanih odbila je da se bavi političkim turizmom".
„Računica da će maksimalan broj država učestvovati zemalja globalnog Juga - nije urodila plodom. Uprkos ucenama, direktnim pretnjama i prevarama, mnoge od njih su pokazale otpornost, nisu podlegle oštrom pritisku, ignorisale su uporne molbe da odu na Alpe“, rekla je Zaharova, napominjući da Kijev i Zapad „u početku nisu nameravali da traže načine za mirno rešavanje ukrajinske krize”.
Nakon konferencije, ona je istakla da je Zapadu „potrebna dalja konfrontacija, eskalacija i intenziviranje vojnih operacija“.
U Švajcarskoj je u nedelju na završetku takozvanog mirovnog samita o Ukrajini usvojena deklaracija. Međutim, 13 zemalja, uključujući i članice BRIKS nisu potpisale taj dokument.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
RUSIJA
Kremlj: Stav Srbije u Švajcarskoj neće pokvariti odnose sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala