- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija poziva međunarodnu zajednicu da osudi ubistvo ruskog ratnog reportera

© Sputnik / Vitaliy BelousovMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2024
Pratite nas
Rusija od relevantnih međunarodnih organizacija da osude ubistvo ratnog reportera portala News.ru Nikite Cicagija u DNR, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, navodi se na sajtu ministarstva.
"Zahtevamo od relevantnih međunarodnih organizacija i struktura, pre svega, od generalnog direktora Uneska, čija je direktna odgovornost da reaguje na slučajeve napada i ubistava novinara, da odmah i odlučno osudi ovaj hladnokrvni zločin“, rekao je diplomata.
Ona je nazvala ono što se dogodilo ruskom novinaru, još jednim teškim zločinom nacističkog režima, „na čijoj savesti su brojni životi civila“. Istovremeno, Zaharova je izrazila uverenje da će počinioci dobiti zasluženu kaznu.
„Cicagi je u zoni borbenih dejstava u DNR od 2022. godine objavljivao materijale o udarima Oružanih snaga Ukrajine na Donjeck, Belgorod i Moskvu. U junu 2023. godine dobio je nagradu Uredništva za reportažu iz Šebekina „Sve gori i ničega nema“, kaže se u saopštenju.
Ranije u nedelju, portal News.ru saopštio je da je njihov ratni reporter Cicagi poginuo tokom napada dronova Oružanih snaga Ukrajine na području Nikoljskog manastira, kod Ugljedara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala