- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Zabeležena seizmička aktivnost kad nije bilo zemljotresa

Seizmogram - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2024
Pratite nas
Obožavaoci pevačice Tejlor Svift bukvalno su potresli zemlju na početku njene turneje po Velikoj Britaniji, što je izazvalo seizmičku aktivnost zabeleženu šest kilometara od mesta održavanja koncerta, saopštio je u četvrtak Britanski geološki zavod.
Američka pop-zvezda započela je turneju Eras u Velikoj Britaniji sa tri koncerta u škotskoj prestonici Edinburgu, kojima je od petka do nedelje prisustvovalo više od 200.000 obožavalaca.
Svaki koncert je oborio rekord za najposećeniji koncert na stadionu u istoriji Škotske, a BGS (Britanski geološki zavod) zabeležio je zemljotrese tokom koncerata.
Tokom pesme „Ready for it?“, publika je prenela približno 80 kilovata energije, što je ekvivalentno približno 6.000 automobilskih akumulatora.
Ovo nije prvi put da je Tejlor Svift izazvala svoje fanove da „potresu zemlju“ jer su njeni koncerti u Sijetlu u Sjedinjenim Državama prošlog jula izazvali seizmičku aktivnost koja je ekvivalentna zemljotresu jačine 2,3 stepena po Rihteru.
„Uzbudljivo je istražiti seizmičku aktivnost koju je stvorila druga vrsta fenomena“, rekao je seizmolog BGS Kalum Harison.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala