Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

GIK usvojio ukupni izveštaj o izborima na Vračaru, najviše mandata za „Biramo Vračar“

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori 2024.
Izbori 2024. - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2024
Pratite nas
Izborna komisija gradske opštine Vračar usvojila je danas ukupni izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Vračar, prema kojem je najviše glasova osvojila lista „Biramo Vračar“.
Kako se navodi u izveštaju, lista „Biramo Vračar“ - Miloš Pavlović (Zeleno - levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije) osvojila je 27 mandata, dok je lista okupljena oko SNS „Aleksandar Vučić- Vračar sutra“ osvojila je 25 mandata.
Lista „Vračar Vračarcima – Društvo za ulepšavanje Vračara“ – tri mandata, zatim „Zeleni pokret Vračar – za čistiji, zeleniji i srećniji Vračar“ – dva mandata, „Narodna lista – ključ za pobedu – Vračar“ – dva mandata, „Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – rešenje za promenu“ – dva mandata.
Po jedan mandat dobile su liste „Borba za oslobođenje Vračara – da povratimo demokratiju, građanski duh i poštovanje manjina – da se osećamo slobodno na vračaru – koalicija Snaga“ i „Mi smo Vračar!“.
Viši sud u Beogradu odbacio je tri žalbe opozicione koalicije „Biramo Vračar“ na izborne rezultate u toj opštini, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.
Ta koalicija je prethodno podnela prigovore Gradskoj izbornoj komisiji, koja je te prigovore odbila.Protiv odluke GIK uložene su žalbe, a Viši sud u Beogradu je sinoć sve tri odbacio. Izborni proces se završava kada se reše procedure po žalbama i kada lokalna izborna komisija objavi ukupne izborne rezultate.
Rok za održavanje konstitutivne sednice lokalne skupštine počinje da teče od momenta kad lokalna izborna komisija objavi rešenja o dodeli mandata kandidatima za odbornike.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala