- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Apel sa skupa iz Varšave: Rat ne rešava ništa, Ukrajina da prihvati rusku ponudu za pregovore

© Foto : Sputnjiku ustupila Bojana VurdeljaUčesnici Mirovne konferencije u Varšavi
Učesnici Mirovne konferencije u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2024
Pratite nas
Rat ne rešava ništa, Evropi je momentalno potreban mir i Ukrajina zato treba da prihvati rusku ponudu za pregovore, apelovali su učesnici mirovne konferencije neformalne grupe opozicionih političkih partija iz zemalja Evropske unije održanog u Varšavi.
Učesnici skupa, koje spaja ideja mira u Evropi i svetu, okupili su se u poljskom parlamentu na poziv predsednika parlamentarne stranke Konfederacija poljske krune Gregora Brauna.
Apel za mir iz Nemačke preneo je Štefan Kotre, zastupnik Alternative za Nemačku u parlamentu te zemlje. Okupljenima se obratio i evroparlamentarac iz slovačke Republike Milan Uhrik .
Češku je predstavljao predsednik suverenističke partije Česka Republika na prvom mestu Ladislav Vrabel, koji za Sputnjik kaže da je ova konferencija za razliku od one koju je organizovao u Pragu krajem maja, izazvala veliko interesovanje medija.
Vrabel ističe da je ova konferencija izuzetno važna jer pokazuje ne samo poljskoj javnosti da se u toj zemlji sme govoriti o miru, čak i u poljskom parlamentu.
"Pokazali smo poljskoj javnosti da postoji neformalno međunarodno političko savezništvo radi promovisanja mira koji je Evropi u ovom trenutku neophodan", kaže Vrabel.

Zapad i ukrajinski režim jedini agresori

Komentarišući mirovnu ponudu predsednika Rusije Vladimira Putina dodaje:
"Globalistički političari na Zapadu govore o Ruskoj Federaciji kao o agresoru koji je napao manju državu, susednu Ukrajinu. To je kao kada bi nasilni muškarac tukao ženu, a ta pretučena žena vrišti: "Ne, ne želim mir. Nastavi da me biješ"! To nema nikakve logike!
Ruska Federacija nudi Ukrajini mir. Ako je Ukrajina napadnuta država, a Ruska Federacija je agresor, zašto onda Ukrajina stalno odbija mirovna rešenja, zašto želi dalje da ratuje? Ovde je agresor taj koji želi da ratuje, a to su Zapad i ukrajinski režim".
Vrabel dodaje da ceo svet vidi da obični Ukrajinci ne žele da ratuju. Da masovno beže iz Ukrajine, skrivaju se u podrumima, prelaze na drugu stranu i predaju se Rusima.
"Onaj ko, ipak, želi da ratuje je nelegitimni predsednik Ukrajine, Vladimir Zelenski i ukrajinski režim, koji je bliži fašizmu nego demokratiji. Taj sistem žrtvuje svoje vlastito stanovništvo".
Vrabel napominje da su stanovnici određenih delova Ukrajine izabrali da ne žele da žive pod režimom koji je vršio genocid nad njim:
"To je legitimno. Ruska Federacija želi da zaštiti te oblasti. Po mom mišljenju, to nije idealno rešenje, ali u ovoj situaciji verovatno najbolje što možemo dobiti. Ukrajinski režim bi trebalo odmah da prihvati rusku ponudu i pregovara o miru. Svet bi trebalo da podrži ove pregovore po svaku cenu i da se trudi da spreči izbijanje trećeg svetskog rata, na šta očigledno globalisti sa Zapada ciljaju.“

Apel za mir iz Varšave

Učesnici Konferencije o miru u Varšavi su potpisali Apel za mir upućen liderima svih zemalja sveta u kome, izmedju ostalog, piše:
"Rat ne rešava ništa, a uništava sve. To je velika nesreća koja dolazi po ogromnoj ceni. Ljudi gube sve, uključujući i ono najvrednije, život. Zbog toga bi naš prioritet uvek trebalo da bude mir. Mir koji je sada toliko potreban u Ukrajini i širom Evrope."
Skup je propraćen velikim brojem predstavnika medija. Učesnici su izrazili nadu da će se širenje mirovnih aktivnosti nastaviti i u drugim zemljama Evropske unije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala