- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Varšava zapadni deo Ukrajine vidi kao deo Poljske

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Zvanična Varšava zapadni deo Ukrajine vidi kao deo Poljske, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Kako je rekla, to je jedan od razloga zbog čega Kijevu ne daju mogućnost da postane članica NATO jer bi u tom slučaju cela Alijansa morala da prizna granice Ukrajine.
„Oni to ne čine jer čitav niz zemalja, između ostalog i Poljska, ima svoje viđenje kako bi trebalo da izgledaju granice Ukrajine. Zapadni deo Ukrajine, u poslednje vreme, politički estabilšment u poljskoj vidi kao deo svoje države i ta teritorija, prema njihovom viđenju, zasigurno ne bi trebalo da pripada Ukrajini“, rekla je Zaharova.
Takođe je rekla i da Zapad potpisuje sa Kijevom sporazume koji nemaju nikakvu pravnu težinu kako bi skinuli sa sebe odgovornost za budućnost Ukrajine.
„Ti sporazumi sadrže emotivnu komponentu sa ciljem da se motivišu ukrajinski građani da se ujedine i u što boljoj meri realizuju zakon o mobilizaciji. Poenta je da se skupe ljudi i pošalju u mlevilicu za meso“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala