- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban: NATO planira izgradnju tri velike baze za isporuke oružja Ukrajini

© Sputnik / RIA NovostiZastava NATO
Zastava NATO - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
NATO planira da izgradi tri velike vojne baze u svojim zemljama iz kojih će snabdevati Ukrajinu oružjem, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.
On je za radio „Kosut“ rekao da Severnoatlantski savez „želi da pomogne Ukrajini stvaranjem takozvane ukrajinske NATO misije“.
„To znači da će Alijansa koordinisati transfer oružja Ukrajini. Izgradiće tri velike baze odakle će prebacivati oružje u Ukrajinu“, precizirao je premijer i izrazio zabrinutost da bi, ukoliko bi se baze uspostavile u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom – u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj, „one postale vojne mete“.
Premijer je istakao da je Mađarska, koja je takođe u blizini, zabrinuta za svoju bezbednost i da neće učestvovati u ovim akcijama.
Rusija je ranije uputila protestnu notu zemljama NATO-a zbog isporuka oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini.
Viktor Orban na samitu EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Orban: Mađarska se protivi misiji NATO-a u Ukrajini, ali ne može da je spreči
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala