- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Nezapamćeno nevreme u Golupcu: Padao grad veličine pesnice, tvrđava zatvorena zbog velike štete

© Foto : Snimak sa ekrana/ Iks/ IvanPosledice nevremena u Golupcu
Posledice nevremena u Golupcu - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Nevreme praćeno gradom koje je juče zahvatilo Srbiju, napravilo je značajnu materijalnu štetu u pojedinim gradovima. Pored automobila, nastradale su fasade kuća, a šteta na usevima još se procenjuje. Iz Golupca stižu neverovatni snimci, a Tvrđava Golubački grad danas neće raditi zbog velike štete koju je pretrpela usled jakog nevremena i grada.
Najkritičnije je bilo u Gornjem Milanovcu, gde je nastradala i jedna kuća kada je na nju pala neeksplodirana protivgradna raketa, a oluja praćena ledom nije poštedela ni istok Srbije.
Grad veličine pesnice koji je padao u Golupcu i okolini, opustošio je njive i zasade na kojima su meštani marljivo radili i za samo nekoliko sati zbrisao višemesečni trud.
O tome svedoče poruke korisnika društvene mreže Iks iz ovog grada.
„Moj Golubac je satrven od grada. Kao pesnica su padale ledenice. Krovovi, auta, usevi... sve je satrveno. Drugarica živi od povrtarstva, skoro operisana, loše žive, uništeno joj je sve. Plačem zbog nepravde i nemoći. Strašno je sve ovo... strašno“, požalila se jedna korisnica.
Tvrđava Golubački grad objavila je na društvenim mrežama da će danas morati da zatvori vrata za posetioce:
„Obaveštavamo Vas da Tvrđava Golubački grad neće raditi sa posetiocima u petak 14. juna zbog velike štete koju je pretrpela usled jakog nevremena i grada“.
Ipak, najgore su prošli povrtari i poljoprivrednici koji žive od svojih useva, a led koji je u gradu napravio ovoliku štetu, bio je još nemilosrdniji prema njivama i zasadima.
Osim Gornjeg Milanovca, Velikog Gradišta i Golupca, nevreme koje se juče sručilo na Srbiju napravilo je štetu i u Boru, gde je vetar oborio banderu na automobil.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala