- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Spektakl može da počne – Nemci protiv „suknjica“

© AP Photo / Antonio CalanniŠkoti
Škoti - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Odbrojavanje je završeno – počinje Evropsko prvenstvo. Nemačka će kao domaćin turnira igrati premijerni meč od 21 čas na velelepnoj „Alijanc areni“, a rival će joj biti Škotska.
Podbacili su žestoko „panceri“ na prethodnim velikim takmičenjima, na Mundijalu i Evropskom prvenstvu, pa sada imaju taj dodatni pritisak da moraju da se iskupe pred armijom svojih navijača.
Trostruki prvaci Starog kontinenta koje s klupe predvodi 36-godišnji Julijan Nagelsman nišaniće četvrtu uzastopnu pobedu protiv „suknjica“.
Iako se punih devet godina nisu sastali, Škoti čekaju punih 25 godina na pobedu protiv Nemaca.
Pomenute selekcije odigrale su do sada 17 međusobnih duela, „panceri“ imaju osam pobeda, Škoti upola manje, dok je pet puta bilo nerešeno.
„Ovo je jedinstvena prilika, kako za mene, tako i za igrače. Igramo pred našim navijačima i jasno je da osećamo pritisak, ali i radost i nadam se da ćemo to osetiti na terenu. Svi želimo i nadamo se da ćemo odigrati dobar turnir“, istakao je bivši trener Bajerna, sada kormilar „elfa“ Julijan Nagelsman.
S druge strane, njegov kolega Stiv Klark, svestan je da će njegova selekcija biti pred teškim zadatkom i (ne)mogućom misijom na otvaranju Grupe A.
„Nemci su favoriti, oni su domaćini i učiniće sve da ne iznevere svoje navijače. Nemačka je uvek opasna kada dođe završni turnir. Očekujemo težak meč, ali se nadamo da ćemo pružiti žestok otpor Nemcima, kratko je poručio Klark.
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
EURO 2024
Kejn „upalio alarm“ Engleza pred Srbiju: „Buđenje!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala