- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Teletekst najava i potera za istorijom

© AP Photo / Dave ThompsonSkot Mektomini
Skot Mektomini - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Selektor Škotske Stiv Klark doveo je ovu ostrvsku reprezentaciju do drugog mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi i tako uspeo da izbori učešće na Evropskom prvenstvu. A, prvi meč igraće ni manje ni više nego protiv domaćina Nemačke!
Škotska se nikada nije izašla iz grupe na velikim turnirima, a njihovi pokušaji da prekinu svoj loš niz će najverovatnije biti određeni okršajima protiv Švajcarske i Mađarske gde imaju veće šanse nego li protiv Pancera.
Ukoliko prođu grupu - ispisaće istoriju. To im je primarni cilj.
Škoti možda nisu toliko uzbudljivi za gledanje kada su na terenu, ali je objava njihovog spiska igrača bila pravi hit, a u video-snimku se vide teletekst na kome se vide imena pozvanih fudbalera, a može da se vidi i kokoška, obaranje ruku i pijančenje.
Od igrača svakako je jedno od najzvučnijih igrača Skot Mektomini koji nastupa za Mančester junajted, a tu je i Endrju Robertson, levi bek Liverpula.
Kako bilo, od Škotske tradicionalno očekujemo tvrd fudbal, verovatno na mali broj golova, pa da probaju da se nekako nađu u narednoj rundi.
Pored Švajcaraca i Mađara im neće biti lako, ali nije nemoguća misija.
Raspored utakmica reprezentacije Škotske na Evropskom prvenstvu:
14.06.2024.
21:00 Nemačka - Škotska
Arena u Minhenu
19.06.2024.
21:00 Škotska - Švajcarska
Stadion u Kelnu
23.06.2024.
21:00 Škotska - Mađarska
Arena u Štutgartu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala