- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Vlahović o Englezima i Kejnu: „Bez pritiska – to je moja šansa“

© RFS / Uđi u bazu fotografijaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Dušan Vlahović, reprezentativac Srbije, izašao je pred novinare dva dana uoči utakmice Orlova sa Englezima. Odbio je poređenje sa Harijem Kejnom, a pričao da je pritisak na rivalu zbog oreola favorita, što će on i saigrači pokušati da iskoriste.
Dušan Vlahović je spreman! Za razliku od Mundijala u Kataru kada je putovao i bio rovit, sada je spreman „ko zapeta puška“. I to je ono što raduje prvo selektora Dragana Stojkovića Piksija, reprezentativce, kao i sve u Srbiji.
Pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje startuje u petak od 21 čas kada će se sastati domaćin sa Škotskom, Orlovi ne osećaju euforiju kao što je to bio slučaj sa Mundijalom u Kataru.
„Idemo utakmici po utakmicu. Želimo da prođemo grupu. Videćemo. Ovo je najveća moguća scena. Pogotovo za mlade igrače. Igrao sam Svetsko prvenstvo, ovo je Evropsko prvenstvo. Značajno je za mlade igrače i za mene“, istakao je Vlahović.
Na pitanje o Englezima, šta misli o njima i kako protiv njih, odgovorio je:
„Nikada ne znate šta će se desiti. Došli smo na EP posle 24 godine i da ćemo sve od sebe da idemo napred. Engleska je jedan od najboljih timova na turniru i biće teško. Ne bih da poredim, biće dobra utakmica i daćemo sve od sebe da dođemo do rezultata. Ne znam šta da kažem, znam da će biti teško, jaki su. Imaju sjajne igrače u svim linijama i zato su jedan od favorita za osvajanje turnira“.
Odbio je Vlahović bilo kakvo poređenje sa Harijem Kejnom, prvom od jednakih zvezda „gordog albiona“.
„Kejn je postigao 53 gola prethodne sezone. Ne želim da se upoređujem sa takvim igračem. Igra na odličnom nivou već 15 godina. Jedan je od najboljih napadača sveta. To jeste šansa za mene, igram bez pritiska. Svi očekuju da Engleska osvoji prvenstvo. Tu je šansa za mene, ali ne bih da se poredim sa takvim igračme. Lično, pokušaću da postignem što više u fudbalu. Najvažnija stvar je težak rad. Videćemo“, rekao je Dušan Vlahović.
Talačka kriza na aerodromu u Hamburgu - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
EURO 2024
Srbija i Engleska – događaj visokog rizika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala