- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Američki gigant smanjuje troškove, 2.000 radnika ide na ulicu

CC0 / Unsplash/Fasyah Halim / Avion kompanije Fedeks
Avion kompanije Fedeks - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Američki logistički gigant FedEx najavio je da će ukinuti do 2.000 radnih mesta u Evropi kako bi dodatno smanjio troškove u uslovima normalizacije potražnje za uslugama dostave u periodu nakon pandemije.
Otpuštanja će biti raspoređena na 18 meseci i snosiće troškove pre oporezivanja, uključujući pravne takse i otpremnine, između 250 miliona i 375 miliona dolara, izvestila je uprava.
Smanjen broj radnika trebalo bi kompaniji da uštedi 125 do 175 miliona dolara godišnje, počevši od fiskalne 2027. godine, dodali su.
Kompanija posluje u više od 45 evropskih zemalja i teritorija, uključujući Hrvatsku, i zapošljava više od 52 hiljade ljudi.
„Pored optimizacije naših mreža, preduzimamo mere da pojednostavimo mnoge naše funkcije i smanjimo strukturne troškove“, navodi se u saopštenju.
Do kraja sledeće godine, FedEx planira da smanji troškove za 4 milijarde dolara, uključujući 1,8 milijardi dolara u fiskalnoj 2024. koja je završena u maju.
U martu su podigli svoju prognozu profita u fiskalnoj 2024. godini, uz obrazloženje da će im smanjeni troškovi doneti veću zaradu po deonici, napominje Rojters.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala