- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Ciljani napad na novinare, UNESKO, OEBS i druge organizacije diskreditovale se ćutanjem

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Ranjavanje novinara NTV u DNR je planirani, ciljani napad i to je ključna reč, a međunarodne organizacije UNESKO i OEBS nisu pozvale Kijev na odgovornost i time su se same diskreditovale, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Ona je istakla da se radi o još jednom terorističkom napadu Kijeva protiv ruskih novinara. Prema nekim infomacijama, radi se o napadu dronom.
Predstavnica ruskog Ministarstva je zapadne zvaničnike iz međunarodnih organizacija nazvala saučesnicima zločina kijevskog režima protiv ruskih novinara.
"Nijedna međunarodna struktura koja uživa autoritet (u prvom redu UNESKO) nije pozvala kijevski režim na odgovornost za te terorističke napade i druge zločine", rekla je Zaharova i dodala da su novinari prebačeni u bolnicu u Gorlovki gde se lekari bore za njihove živote.
Krv ruskih novinara je ne samo na rukama ukrajinskih vojnika nego i na savesti međunarodnih zvaničnika u Beču, Ženevi, Njujorku, dodala je ona.
Istražni komitet Rusije će istražiti okolnosti ranjavanja novinara NTV, saopšteno je na Telegram kanalu resora.
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo, Margarita Simonjan je na Telegramu izrazila podršku novinarima NTV-a.
"Naše kolege sa NTV-a koje su teško ranjene u zoni SVO dobijaju našu ogromnu podršku, da nam Gospod da snagu da se oporavimo", napisala je Simonjan.
Tri saradnika televizije NTV koji su snimali u Gorlovki, Donjecka Narodna Republika (DNR), teško su ranjena, saopštio je ranije danas načelnik gradskog okruga Ivan Prihodko.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala