- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Šest hromih pataka i Đorđa Meloni“: Zapadni mediji objasnili zašto je samit G7 osuđen na neuspeh

© Sputnik / Lola ĐorđevićĐorđa Meloni
Đorđa Meloni  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Samit, koji se održava u letovalištu Borgo Egnacija u Italiji, možda je najslabiji sastanak lidera poslednjih godina, pišu mediji. Razlog je taj što je većina lidera zauzeta izborima i unutrašnjim problemima u svojim zemljama i jednostavno nemaju vremena za Ukrajinu.
To u tekstu naslovljenom „Šest hromih pataka i Đorđa Meloni“, piše briselski portal "Politiko".
Kako se navodi, francuski predsednik Emanuel Makron i britanski premijer Riši Sunak vode izborne kampanje u pokušaju da povrate svoje pozicije. Pobeda krajnje desnice na izborima za Evropski parlament skrhala je nemačkog kancelara Olafa Šolca. Džastin Trudo, koji je devet godina premijer Kanade, objavio je da namerava da se povuče, dok japanski premijer Fumio Kišida ima nizak rejting uoči predstojećih izbora.
Američki predsednik Džozef Bajden je takođe u problemima zbog svog sina Hantera, koji je proglašen krivim za kupovinu i posedovanje vatrenog oružja, što je oslabilo njegovu poziciju u izbornoj trci.
Jedina jaka figura na samitu, kako mediji uveravaju, ostaje Italijanka Đorđa Meloni, koja je za dve godine na vlasti uspela da ojača poziciju svoje krajnje desničarske partije Braća Italije.
Ovogodišnjim samitom G7 predsedava Italija. Lideri G7 okupiće se od 13. do 15. juna u letovalištu Borgo Egnazija u južnoj italijanskoj regiji Pulja. Očekuje se da će glavne teme sastanka biti Ukrajina, situacija na Bliskom istoku i migracije. Japanska strana takođe namerava da skrene pažnju na situaciju u azijsko-pacifičkom regionu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala