- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Novo upozorenje RHMZ: Gde se očekuju superćelijske nepogode u Srbiji

© Sputnik / Radmila Cenić AlkalajBeograd
Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Superćelijske nepogode sa gradom i jakim pljuskovima sa grmljavinom sa područja Ljiga, Sopota, Požarevca i Kostolca preko ostalih delova Šumadije, Pomoravlja i Braničeva premeštaće se dalje na istok, navodi RHMZ u najnovijem upozorenju.
Najintenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i gradom očekuju se na području zapadne i centralne Srbije sa tendencijom premeštanja preko Pomoravlja i Braničeva dalje na istok, precizira Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Približava se kraj nestabilnom periodu, sledeće sedmice osetno toplije

Do kraja dana promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Sutra se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti. Za vikend pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30 stepeni, a u nedelju od 29 do 32 stepena. U noći između subote i nedelje samo je na severu Vojvodine moguć pljusak i grmljavina, navodi RHMZ u najnovijoj objavi.

Prolazni pljuskovi i grmljavine ponovo se očekuju u ponedeljak (17.06.) u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka (18.06.) u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 stepeni, a oko 20.06. i malo iznad 35 stepeni. U urbanim sredinama tropske noći.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala