Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak sa O'Brajanom o razvoju situacije na Zapadnom Balkanu

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je razgovarao sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom o razvoju situacije na Zapadnom Balkanu.
"Uvek je zadovoljstvo ugostiti gospodina o Brajana u Briselu. Razgovarali smo o razvoju situacije na Zapadnom Balkanu i o našim očekivanjima u predstojećem periodu", naveo je Lajčak na mreži X (Tviter).
Lajčak, koji je prošle nedelje boravio u Strazburu, rekao je da je tokom boravka u Francuskoj informisao članice Saveta Evrope i države članice EU o "dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa" između Beograda i Prištine.
Lajčak je, sumirajući događaje iz prethodne nedelje, naveo da je u Strazbur otputovao iz Firence, na poziv članova Saveta Evrope.
"U ovom prelepom gradu na francusko-nemačkoj granici, imao sam privilegiju da informišem članice Saveta Evrope i zemlje članice EU o trenutnom stanju i dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", naveo je Lajčak.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala