- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Crna mačka“ grupe F

© AP Photo / Paul EllisNavijači Češke tokom meča sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu
Navijači Češke tokom meča sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Češka Republika nastavlja svoj niz na Evropskim prvenstvima sa svojim osmim uzastopnim nastupom. Od prvog učešća kao Češka Republika 1996. godine, ova nacija je stalno prisutna na Evropskim prvenstvima, sa različitim uspehom. Završili su kao vicešampioni na svom prvom turniru, a dva puta su stigli do polufinala i četvrtfinala.
Međutim, između svakog od tih nastupa u nokaut fazama bili su i ispadanja u grupnoj fazi. Poslednji put su stigli do četvrtfinala, i imaju tešku grupu, ali bi mogli obezbediti plasman kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa.
Ali da idu do kraja čini se kao prevelik zalogaj, sa Češkom Republikom kojoj se daje 0,66% šanse da podigne trofej.
Patrik Šik je imao ograničene minute za Bajer Leverkuzen ove sezone, pošto je sezonu započeo povređen. Ali postigao je nekoliko ključnih golova. Najviše u Ligi Evrope, Šik je razlog zašto je Bajer Leverkuzen bio dugo neporažen, sa kasnim izjednačujućim golom u prvoj utakmici osmine finala protiv Karabaga, pre nego što je postigao još jedan kasni izjednačujući gol i još kasniji pobedonosni gol u revanšu.
U Bundesligi, Šik je takođe postigao gol koji je odlučio utakmicu protiv Frajburga u pobedi 3-2 i het-trik protiv Bohuma. Četiri gola u 708 minuta, Šik prosečno postiže 0,51 gol po 90 minuta u Bundesligi, sa 2,92 šuta po utakmici. Šik je propustio sve kvalifikacije za Euro zbog povrede, ali je postigao pet golova u pet utakmica na Euru 2020, gde je Češka Republika stigla do četvrtfinala.
Češka može biti „crna mačka“ favoritima, najpre će ih u Grupi f sačekati Portugalija, ali i Turska i Gruzija.
Raspored utakmica reprezentacije Češke na Evropskom prvenstvu:
18.06.2024.
21.00 Portugalija - Češka
Stadion u Lajpcigu
22.06.2024.
15.00 Gruzija - Češka
Gradski stadion u Hamburgu
26.06.2024.
21.00 Češka - Turska
Gradski stadion u Hamburgu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala