- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Željka Cvijanović: Raspisali se iz Ambasade SAD, ali nisu odgovorili na Vučićevo pitanje

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
To što Ambasada SAD u Sarajevu pokušava da ubedi javnost da veću pravnu snagu ima nečija izjava od Ustava najbolje svedoči o duboko potcenjivačkom odnosu prema BiH, njenom suverenitetu i vladavini prava uopšte, izjavila je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.
Cvijanovićeva je navela da su se iz američke ambasade raspisali, ali da nije videla da su odgovorili na kratko i jasno pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
„Umesto da su citirali Ustav i Dejtonski sporazum, oni su se pozvali na izjavu O' Brajana kao da je izjava bilo kojeg stranog ili domaćeg zvaničnika izvor prava“, ukazala je Cvijanovićeva.
Nažalost, kazala je ona za Srnu, Ustavni sud BiH je donosio mnoge odluke pod direktnim uticajem stranog faktora, koje nisu bile u funkciji zaštite Ustava, već isključivo usmerene na stvaranje novog ustavnog ambijenta.
„Nered u kojem danas živimo i nastao je zbog takvih pojava koje su hraneći političke apetite jednih, nastojali uporno da oduzimaju prava drugima“, konstatovala je Cvijanovićeva, preneo je RTRS.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala