- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šok izjava iz Nemačke! Analena Berbok „ne vidi dobro“: Svesrpski sabor trn u oku Zapada

© AP Photo / Virginia MayoAnalena Berbok
Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Svesrpski sabor, održan u Beogradu 8. juna, bio je jedna od tema sastanka u Berlinu Denisa Bećirovića i ministra spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok koja je taj skup, prema saopštenju kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH, nazvala zabrinjavajućim, navodeći da „takva aktivnost nema podršku Nemačke i Zapada“.
„Pretnje nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH su potpuno neprihvatljive za Nemačku i Zapad“, rekla je Berbokova kako stoji u saopštenju Bećirovićevog kabineta.
Bećirovićev kabinet u Sarajevu je objavio da je on u razgovoru s Berbokovom rekao da je održavanje Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske bilo „najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine do danas“.
„Održavanje tog sabora je udar na međunarodno pravo i osnovne vrednosti na kojima počiva Evropska unija“, stoji u saopštenju.
Bećirović je, dodaje se, posebno ukazao na „opasnost neovlašćenog mešanja Srbije u unutrašnja pitanja suverene države Bosne Hercegovine“, a Berbokovu je obavestio i o „antidejtonskim i antiustavnim aktivnostima čelnika RS“.
Svesrpski sabor - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
REGION
Ambasador Marfi pobrkao lončiće: Srpski sabor odgovor na američki haos, RS ne krši Dejton
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala