- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer konačno priznao: „Novak je čudovište – nisam ga dovoljno poštovao“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDRodžer Federer
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Rodžer Federer, legendarni švajcarski teniser, koji je tokom prebogate karijere bio poznato po hladnom temperamentu i tome da se ne eskponira previše u medijima, priznao je konačno da nije ukazivao dovoljno poštovanja najvećem svih vremena – Novaku Đokoviću.
Federer, Nadal i Đoković činili su neponovljivu „veliku trojku“ belog sporta i Rodžer je konstantno forsirao to rivalstvo i taj rivalitet sa Špancem, dok je Srbina (o)stavljao po strani.
Ipak, kucnuo je čas da veliki Federer sebi i ostatku sveta prizna da je pogrešio i da je bio nepravedan prema srpskom teniseru, koji je ovog ponedeljka prepustio vrh ATP liste, skliznuvši na treću poziciju iza Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.
Srbija fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
EURO 2024
Skandal – Albanci provocirali Srbe ispred hotela Orlova
„Igrao sam sa Novakom u Monte Karlu prvi put i kada sam kročio na teren, pomislio sam: 'Da, sve je u redu'. Iako se oko Đokovića već dizala galama, nisam bio u potpunosti siguran. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana. Smatrao sam da Novak ima izuzetno čvrst stika u forhendu, dok njegov bekhend nije bio dovoljno fluidan kao danas. Zatim je rešio te stvari i postao čudovište od tenisera koje igra i danas“, otvorio se Švajcarac.
Rodžer Federer pohvalio je 37-godišnjeg Beograđanina kao nekoga ko je neverovatna ličnost.
„Mislim da je pokvario žurku svih navijača Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Mnogi ljudi su pomislili kada je on stigao: 'Gledaj, ne treba nam treći tip. Zadovoljni samo Rafom i Rodžerom'. Zato ga mnogi nisu preterano voleli u početku. Onda je Đoković istupio svojom snažnom ličnošću i neverovatnom željom za pobedom“, rekao je Federer.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
SPORT
Doktor koji je operisao Novaka: Teško da će za tri nedelje biti na sto odsto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala