- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Putnici „Britiš ervejza“ izdržali devetočasovni prekoatlanski „let niotkuda“

© AP Photo / Frank AugsteinBritiš ervejz avion
Britiš ervejz avion - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Let kompanije „Britiš ervejz“ iz Londona za Hjuston se posle devet sati u vazduhu ponovo našao na Hitrou umesto u teksaškom gradu, što je za putnike predstavljalo neprijatno iznenađenje, javlja „Aerotajm“.
„Boingov 787-9 drimlajner“ je u ponedeljak stigao iz Njufaundlenda u Kanadi, kada se avion okrenuo južno, da bi se naposletku zaputio istočno preko Atlanskog okeana i sleteo na Hitrou u 18.54 časova po lokalnom vremenu, osam sati i 57 minuta nakon što je poleteo sa istog aerodroma.
Prema saopštenju „Britiš ervejza“, letelica se vratila nazad iz predostrožnosti nakon onoga što je avio-kompanija opisala kao manju tehničku grešku.
Prevoznik se izvinio putnicima koji su bili smešteni u hotelima na Hitrou preko noći pre nego što su ponovo preleteli Atlantik sledećeg dana.
Iako „Britiš ervejz“ nije otkrio konkretan razlog za povratak, neki mediji su naveli da je avion imao problema sa jednim od dva motora Rols Rojs Trent 1000.
„Aerotajm“ navodi da ovo nije verovatno budući da je letelica bila u vazduhu dodatna 4,5 sata iznad okeana.
Ovaj „Boingov“ avion je star osam godina i isporučen je „Britiš ervejzu“ u septembru 2016.
U aprilu 2024, putnici koji su putovali „El al Boingom 787“ za Dubai prošli su kroz sličan devetočasovni „let nikuda“, nakon što je njihov avion bio primoran da se vrati u Tel Aviv zbog nevremena na finalnom odredištu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala