- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije otkrilo detalje druge faze nuklearnih vežbi /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijagađanje ukrajinskih skladišta municije i naoružanja raketama sistema "Iskander"
gađanje ukrajinskih skladišta municije i naoružanja raketama sistema Iskander  - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da u okviru druge faze vežbi nestrateških nuklearnih snaga pripadnici raketnih snaga Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju pripreme za upotrebu raketa Iskander, dok Ratna mornarica uvežbava pripremu brodova za upotrebu krstarećih raketa i patroliranje.

„Pripadnici raketne formacije Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju borbene zadatke nabavke specijalne municije za operativno-taktički raketni sistem „Iskander-M“, punjenje nosača-raketa i tajno pomeranje u zadato područje za lansiranje raketa“, navodi se u saopštenju, objavljenom na Telegram kanalu.

Posade mornaričkih brodova koji učestvuju u manevrima vežbaće naoružavanje brodova „specijalnim bojevim glavama krstarećih raketa, morskog baziranja“ i izlazak u naznačena područja radi patroliranja.
Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije vidi se kretanje vojnog konvoja sa kompleksima Iskander i utovar projektila na brodove.
Dan ranije Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je počela druga faza vežbi nestrateških nuklearnih snaga Rusije Belorusije. One uvežbavaju pripreme za borbenu upotrebu takvog naoružanja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala