- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Lučić: 5G tehnologija od sledeće godine u Srbiji

CC0 / Unsplash/Shiwa ID / 5G tehnologija
5G tehnologija - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da će korisnici te kompanije od ove nedelje moći da koriste 5G tehnologiju u Nemačkoj, dok će u Srbiji ta tehnologija biti puštena sledeće godine.
On je rekao da je tom tehnologijom već prekrivreno preko 50 odsto teritorije Crne Gore i da će svi oni koji budu letovali u toj zemlji moći da probaju "moćnu 5G mrežu".
"Mi ćemo da napravimo stvarno izvrsnu kvalitetnu 5G mrežu i svi su nas prepoznali kao najbitnijeg operatera zapadnog Balkana za razvoj 5G-a. Mi smo spremni vrlo brzo ćemo tom mrežom da pokrijemo teritoriju Srbije", rekao je Lučić za televiziju Hepi.
On je naglasio da će 5G mreža i veštačka inteligencija biti glavni nosioci budućeg razvoja u sledećih 15 godina i one će jedna drugu dopunjavati, jer će, kako je objasnio, 5G putem raznih senzora komunikacije omogućiti primenu veštačke inteligencije u različitim industrijskim granama.
"Do Ekspa 2027, mi ćemo uraditi kvalitetno pokrivanje 5G u Srbiji", rekao je Lučić.

Veliko interesovanje za TAG uređaj za plaćanje putarine

Podsetio je i da građani u svim poslovnicama te kompanije u zemlji i u dijaspori mogu da kupe srpski TAG uređaj za plaćanje putarine na autoputevima kroz Srbiju, Severnu Makedoniju i Crnu Goru, naglašavajući da je interesovanje građana veliko.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala