- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brodovi ruske Severne flote stigli u Havanu /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaFregata "Admiral Gorškov"
Fregata Admiral Gorškov - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Odred brodova ruske Severne flote, uključujući fregatu „Admiral Gorškov“, naoružanu raketama „cirkon“ i nuklearnu podmornicu „Kazanj“ završio je vežbe primene visokopreciznog oružja u Atlantskom okeanu i uplovio u luku u Havani, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Na dan Rusije odred brodova Severne flote koji čine fregata ‘Admiral flote Sovjetskog saveza Gorškov’, nuklearna podmornica ‘Kazanj’, srednji morski tanker ‘Akademik Pašin’ i spasilački remorker ‘Nikolaj Čiker’ stigli su u nezvaničnu posetu u luku Havana na Kubi“, navodi se u saopštenju.
Sa fregate „Admiral Gorškov“ ispaljeni su plotuni u znak pozdrava.
U saopštenju Ministarstva se ističe da će narednih nekoliko dana posade brodova i pomoćnih plovila učestvovati u nizu protokolarnih događaja, dobiti priliku da se odmore i upoznaju sa lokalnim znamenitostima.
U luci u Havani održaće se dve svečane ceremonije u znak dobrodošlice ruskim brodovima, odvojeno za fregatu i podmornicu.
Fregata će biti otvorena za posetioce od 13-15. juna.
Prethodno, Sjedinjene Američke Države poslale su brodove da špijuniraju grupu brodova ruske mornarice koji su krenuli ka Havani, javlja „Si-Bi-Es“, pozivajući se na zvaničnike.
Vašington ne vidi pretnju u predstojećoj poseti ruskih brodova kubanskoj luci, ali su, uprkos tome, „američki brodovi poslati da špijuniraju Ruse“.
Vojne vežbe Severne flote ruske mornarice - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
RUSIJA
Na putu ka Kubi: Severna flota Rusije uvežbava gađanje visokopreciznim oružjem na Atlantiku /video/
Pogledajte i:
Tanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala