- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća: Pažljivo pratimo ruske brodove kod obala Kube

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države prate posetu vojnih brodova Severne flote Rusije kubanskoj luci Havana, izjavio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.
„Pažljivo to pratimo. Videćemo kako će se to odvijati. Videli smo slično i ranije, čekamo šta će biti nadalje“, saopštio je Salivan novinarima tokom brifinga u avionu američkog lidera Džozefa Bajdena na putu za Italiju koji će učestvovati na samitu G7.
Prema njegovim rečima, ovakvi manevri ruskih vojnih brodova obavljani su i ranije za vreme različitih administracija SAD.
Zamenik portparola Pentagona Sabrina Sing prokomentarisala je da SAD pažljivo prate kretanje grupe ruskih vojnih brodova i ne smatraju pretnjom njihove održane vežbe.
Prethodno, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je odred brodova ruske Severne flote, uključujući fregatu „Admiral Gorškov“, naoružanu raketama „cirkon“ i nuklearnu podmornicu „Kazanj“ završio je vežbe primene visokopreciznog oružja u Atlantskom okeanu i uplovio u luku u Havani.
Pogledajte i:
Tanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala