- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Situacija sa Zapadom se dodatno komplikuje: Moguće izmene ruske nuklearne doktrine

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
Pratite nas
Neprihvatljive aktivnosti Zapada pokreću pitanje neophodnosti Moskve da svoje dokumente u oblasti nuklearnog obuzdavanja uskladi sa aktuelnim potrebama, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
Pre nego što se donesu određene odluke, u našoj praksi nema preliminarnog izveštavanja o tome kakve promene se mogu napraviti, odgovorio je diplomata novinarima u Nižnjem Novgorodu na pitanje na koje odredbe ruske nuklearne doktrine mogu uticati moguće promene.
„Jedino mogu da kažem da se situacija dodatno komplikuje. Izazovi koji se povećavaju usled neprihvatljivih aktivnosti SAD i njihovih NATO saveznika, usmerenih na eskalaciju – van svake sumnje stavljaju pred nas pitanje kako osnovni dokumenti u sferi nuklearnog obuzdavanja mogu više da se usklade sa trenutnim potrebama“, istakao je Rjabkov.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu da je ruska nuklearna doktrina živi instrument i da je moguće izvršiti izmene ukoliko bude potrebno.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
RUSIJA
Rusija upozorava SAD i Zapad: Pojačaćemo mere nuklearnog obuzdavanja
Pogledajte i:
Tanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala