Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministar Ristić: Pravda u slučaju Milana Pantića da bude zadovoljena u razumnom roku

© Tanjug / NEBOJŠA RAUSMinistar Dejan Ristić polaže cveće ispred biste Milana Pantića
Ministar Dejan Ristić polaže cveće ispred biste Milana Pantića - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
Pratite nas
Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić položio je danas cveće na grob i pred spomen bistu novinara Milana Pantića, brutalno ubijenog pre 23 godine u Jagodini.
"Prisustvujem i učestvujem u komemoraciji u pomen na brutalno ubijenog novinara Milana Pantića. Nije mi svejedno što sam prvi ministar informisanja koji posle 23 godine dolazi na ovaj dan u Jagodinu. Poziv koji je stigao od brojnih novinarskih udruženja prihvatio sam pre svega sa ljudskog stanovišta i zbog ljudske potrebe da budem danas ovde i da lično kao građanina Republike Srbije i kao resorni ministar iskažem pijetet i poštovanje prema novinaru i da uputim reči utehe ukoliko je moguće posle 23 godine njegovoj supruzi i njegovom sinu", rekao je ministar Ristić.
On je istakao da je pravda potrebna i da veruje da ćemo konačno u razumnom vremenskom roku svi zajedno dočekati ispunjenje i prava i pravde.
To je potrebno ne samo porodici, to je potrebno čitavom našem društvu, svakome od nas pojedinačno i čitavoj našoj zemlji, rekao je u obraćanju novinarima ministar Ristić, i nastavio:
"Tragična sudbina Milana Pantića nažalost nije jedina kada govorimo o novinarskoj profesiji. Veliki broj naših novinara stradao je posebno tokom ratova za jugoslovensko nasleđe u ratnim okolnostima, ali nekoliko njih nažalost i u mirnodopskim okolnostima. I stoga nam je potrebno da očuvamo sećanje na njih, da očuvamo sećanje na njihov profesionalizam i njihovo rodoljublje i da ispunimo ono što je naša obaveza danas a to je da dosegnemo pravo i pravdu", zaključio je ministar Ristić.
Pored ministra Ristića komemoraciji Milanu Pantiću u Jagodini prisustvovali su članovi porodice Pantić i predstavnici novinarskih udruženja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala