- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Nije čuvena „konjica“, ali ima italijanski šmek

© AP Photo / Darko VojinovicSrbija Mađarska
Srbija Mađarska - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
Pratite nas
Kada se pomene Mađarska u svetu fudbala odmah na pamet padne čuvena Laka konjica i Ferenc Puškaš. Ovoga puta Mađari ne idu na Evropsko prvenstvo sa takvim kvalitetom, ali imaju zanimljivog selektora Marka Rosija koji je doneo timu italijanski šmek.
Reprezentacija Mađarske će igrati Evropsko prvenstvo treći put zaredom. Mađarska je učestvovala na ukupno četiri Eura i sada se sprema za peti nastup.
Njihov najzapaženiji nedavni nastup bio je 2016. godine, gde je Mađarska stigla do osmine finala nakon što je prošla svoju grupu. Ovo dostignuće označilo je njihov najbolji rezultat u skoro četrdeset godina.
Iako su se kvalifikovale za Euro 2020. godine kao jedna od zemalja domaćina, Mađarska je eliminisana u grupnoj fazi. I sada želi bolji rezultat.

Zvezda ovog tima Mađarske je svakako Dominik Soboslaj, a u špicu napada će se najviše očekivati od Rolanda Salaja. Na golu se nalazi odlični Gulaši, a mnogi romansirani pratioci fudbala zažaliće što među stativama već duži niz godina nema penzionisnog Gabora Kiraljija u onoj čuvenoj sivoj trenerci.

Po snazi Mađari su svakako iza Nemaca, te da će uz Švajcarce imati najveće šanse da prođu grupu.
Raspored utakmica reprezentacije Mađarske na Evropskom prvenstvu:
15.06.2024.
15:00 Mađarska - Švajcarska
Stadion u Kelnu
19.06.2024.
18:00 Nemačka - Mađarska
Arena u Štutgartu
23.06.2024.
21:00 Škotska - Mađarska
Arena u Štutgartu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala