- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Nikad manje zvezda i velikih imena

© AP Photo / Matthias SchraderAlvaro Morata i Niklas Filkrig
Alvaro Morata i Niklas Filkrig - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
Pratite nas
Kada se pomene reprezentacija Španije u 21. veku, padaju na pamet ekipe prenatrpane velikim imenima i zvezdama od golmana do špica. Sećamo se ekipe sa Ćavijem, Inijestom, Toresom, Viljom, Albom, Pujolom, Busketsom i ostalim aždajama. Ovoga puta Crvena furija stiže u značajno slabijem sastavu.
Ima zvezda, ima velikih imena, ali ne kao što smo navikli od Španaca.
Među igračima se izdvajaju Alvaro Morata, Rodri i mladi i talentovani Lamine Džamal, ali generalno je došlo do baš velike smene generacija. U prilog ide i učinak Španije na Svetskom prvenstvu u Kataru gde je Španija ispala još u osmini-finala od Maroka.
Španci bi mogli da igraju u formaciji 4-3-3, a glavne udarne igle očekuje se da budu Morata i Olmo u napadu, uz Džamala i Rodrija koji je iza kao podrška u veznom redu.
U satavu Španije nećemo gledati talentovanog Gavija koji je pokidao prednje ukrštene ligamente i sigurno će mnogo nedostajati Crvenoj furiji.
Ipak, ako smo nešto do sada naučili, to je da Španija zna kako se igra fudbal, tako da u kakvom god sastavu da dođe nikako se ne sme potceniti.
Utakmice reprezentacije Španije na Evropskom prvenstvu:
15.06.2024.
18.00 Španija - Hrvatska
Olimpijski stadion u Berlinu
20.06.2024.
21.00 Španija - Italija
Šalke arena
24.06.2024.
21.00 Albanija - Španija
Arena u Dizeldorfu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala