- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Sitonija - grčki raj poznat po plažama s prirodnom hladovinom /video, foto/

CC0 / Slika generisana veštačkom inteligencijom / plaža
plaža - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
Pratite nas
Sitonija je poluostrvo koje se nalazi na drugom prstu Halkidikija i poznata je po svojim prelepim plažama.
Međutim, neke od najboljih i najposećenijih su plaže koje pružaju prirodan hlad tokom celog dana. Obično su okružene gustom borovom šumom ili drugim zelenilom, i čine da ambijent pored mora bude još lepši.
Plaže sa prirodnim hladom na Sitoniji su idealne za porodice sa decom, jer pružaju prirodnu zaštitu od sunca tokom čitavog dana, prenosi B92.
Ovo su neke od njih:

Lagomandra

Lagomandra je jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji. Nalazi se oko 13 kilometarajužno od Nikitija prema Neos Marmarasu, duga je jedan kilometar i sastoji se iz dva dela. Severni deo ima dosta borova koji pružaju prirodnu hladovinu, neophodnu za jako popodnevno sunce. Na Lagomandri možete iznajmiti suncobrane i ležaljke ili koristiti svoje. Ima dovoljno prostora za svakog.
Lagomandra je peščana, more je čisto i toplo. Cela plaža je savršena za kupanje i opuštanje, a zalasci sunca su predivni.
Južni deo Lagomandre je veći i popularniji među posetiocima koji nose svoju opremu. Parking je takođe u prirodnoj hladovini, ali je bolje doći ranije radi boljeg mesta.

Kalogria

Još jedna popularna plaža u blizini Nikitija (pet kilometarajužno prema Neos Marmarasu) duga je oko 500 metara i jedna je od mnogih koje oduzimaju dah. More je tirkizno, obala je peščana i ima puno prirodnog hlada.
Veliki deo plaže pripada baru i najam ležaljki može biti prilično skup, posebno za mesta blizu vode.
Naravno, ima dovoljno prostora da postavite svoju opremu bez plaćanja barske opreme. Ako ne volite gužvu, preporuka je da posetite plažu Kalogria rano ujutru ili vantop sezone.

Koviou

U neposrednoj blizini plaže Kalogria, na dva i po kilometraudaljenosti, nalazi se plaža Koviou, još jedan peščani dragulj na zapadnoj obali Sitonije.
Nije toliko posećena kao Lagomandra ili neke druge plaže na Sitoniji, ali svakako zaslužuje da bude. Jedan deo plaže ima prirodnu hladovinu koju možete koristiti ceo dan.

Karidi

Još jedna poznata plaža, ali ovoga puta na istočnoj obali Sitonije. Veoma je egzotična zbog kristalno plavog mora i belog peska nalik na brašno. Nalazi se na kraju mesta Vurvuru i lako je dostupna. U zaleđu plaže nalaze se ogromna borova šuma i parking.
More na plaži Karidi oduzima dah, pesak je neverovatan, ali tokom celog leta na plažisu velike gužve. Obavezno ponesite suncobran ako ne stignete na vreme da zauzmete mesto u hladu. Ako krenete levo ili desno od plaže Karidi, naći ćete druge slične uvale sa manje posetilaca.

Lagonisi

Još jedna kraljica lepote istočne obale, plaža Lagonisi je ranije bila potpuno divlja, ali od 2015. na njoj se nalazi bar. Udaljena je oko dva kilometra od Ormos Panagiasa prema Vurvuru i tokom sezone plaća se parking.
Na levoj strani postoji prirodni hlad ispod borova, gde su smeštene ležaljke i suncobrani. Proverite da li treba da dodatno platite piće ili ležaljku i koliko (obično u junu i septembru to nije potrebno).
U desnom delu plaže postoji još jedan zaliv koji je besplatan za sve, ali bi trebalo da dođete rano ujutru kako biste zauzeli mesto. Ako uzmete u obzir boju mora, plaža Lagonisi je neverovatno lepa!

Spathies

Na zapadnoj obali, samo sedam i po kilometarajužno od Nikitijanalazi se prelepa plaža Spathies. Ime je zapravo množina jer se sastoji od dve odvojene plaže - malog zaliva i velikog zaliva.
U malom se nalazi veliko drvo u sredini koje pruža dosta hlada (može da stane više ljudi), a postoji i drveće iznad stena, dok je velika plaža uvek poluprazna i idealna za one koji traže mir i tišinu. Na velikoj plaži Spathies takođe ima malo prirodnog hlada, ali ne previše.

Orindž bič – Kavourotripes

Vraćajući se nazad na prelepu i divlju istočnu obalu, morate posetiti čuvenu i lepu plažu Orindž (Kavourotripes, Portokali, itd). Nalazi se deset kilometara severno od Sartija i u osnovi je to pet kilometara duga obala sa brojnim zalivima belog peska i tirkiznim morem.
Plaža Orange (Portokali na grčkom) se nalazi u sredini ove obale sa barom na plaži, ležaljkama i suncobranima i obično je prepuna u špicu sezone. Drugi zalivi su divlji i nisu organizovani, pa slobodno istražite i pronađite mesto koje vam se sviđa.
U pozadini su nanizani borovi koji pružaju hladovinu. Boja peska i mora oduzima dah, ali ima i lepih, belih i glatkih stena.

Paradisos

Plaža Paradisos se nalazi severno od Neos Marmarasa. Iza plaže jednim delom su nanizane kuće i vile koje nude smeštaj, ali i visoko drveće koje u jutarnjim časovima pruža dovoljno hlada.
Paradisos je mirna i duga plaža, ne previše široka, peščano-šljunkovita je i na njoj možete uživati i u neverovatnom zalasku sunca.
Na nekim delovima plaže Paradisos možete iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Elia

Veoma duga plaža Elia nalazi se oko osam kilometara od Nikitija prema Neos Marmarasu i veoma je specifična. Uz plažu ide asfaltni put tako da joj se može pristupiti sa više mesta.
Elia je uska, šljunkovita i sa prirodnim hladom u skoro svakom njenom delu. U nekim krajevima borovi se čak naginju iznad mora.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala