- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rusija o američkoj rezoluciji o primirju u Gazi: Usvojili ste „mačku u džaku“

© Sputnik / Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSavet bezbednosti UN
Savet bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzha izjavio je da konačni oblik usvojene rezolucije o primirju u Pojasu Gaze, osim posrednika, nikom nije poznat te da predstavlja „mačku u džaku“.
Kako je rekao, rezolucija preti da postane još jedan u nizu dokument čije odredbe neće biti sprovedene i ostaće samo slovo na papiru.
„Rusija se uvek pozitivno odnosi prema svim diplomatskim naporima kada je reč o primirju koje zadovoljava obe strane. Međutim, mi imamo čitav niz pitanja kada je reč o rezoluciji SAD o primirju u Pojasu Gaze koji je podržao Savet bezbednosti, a čije konačne oblike ne zna niko sem posrednika u pregovorima. Niko nije obavešten o detaljeima dogovorta. Predlažu nam mačku u džaku“, dodao je Nebenzja.
Prethodno je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio američku rezoluciju koja podržava najnoviji izraelski predlog o prekidu vatre i oslobađanju talaca, kao i poziv palestinskom Hamasu da prihvati ponudu.
Ukupno je 14 članica SB UN glasalo za rezoluciju, niko protiv, dok je Rusija bila uzdržana.
Izrael je prošle nedelje izrazio protivljenje rezoluciji, izražavajući nezadovoljstvo nekim od amandmana koji su uneti u tekst, naveo je „Tajms of Izrael“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala