Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ovo je najvažnije za Rusiju i Srbiju: Snažna poruka ruskog ambasadora u Beogradu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
Pratite nas
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas tokom obeležavanja Dana Rusije da Srbiju i Rusiju vezuju dugi tradicionalni i prijateljski odnosi i da je važno za obe zemlje da vode nezavisnu politiku i da rade na daljem jačanju i unapređenju odnosa.
Bocan-Harčenko je uporedio Deklaraciju usvojenu na Prvom svesrpskom saboru sa govorom predsednika Rusije Vladimira Putina na sanktpeterburškom forumu, istakavši da poruke koje su poslate pokazuju da Srbija i Rusija imaju zajednički temelj za gradnju bilateralne saradnje.
Povodom obeležavanja ruskog državnog praznika Dana Rusije u ruskoj ambasadi u Beogradu održan je svečani prijem kom je prisustvovao veliki broj zvanica, među kojima su bili i premijer Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ministar telekomunikacija Dejan Ristić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović, ministar bez portfelja Nenad Popović, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Nikola Selaković, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojović, diplomatski kor, predstavnici pravoslavne i islamske zajednice i javne ličnosti. Dan Rusije je državni praznik koji se od 1992. godine obeležava 12. juna u čast usvajanja Deklaracije o državnom suverenitetu Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike..
Obeležavanje Dana Rusije u ambasadi RF u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
SRBIJA
Bocan-Harčenko: Deklaracija Svesrpskog sabora poput govora Putina u Sankt Peterburgu – menja se svet!
Ambasador Rusije u razgovoru sa srpskim premijerom na obeležavanju Dana Rusije u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
MULTIMEDIJA
Premijer Srbije, ministri i brojne zvanice na obeležavanju Dana Rusije u Beogradu /foto/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala