- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Huti tvrde da su uhapsili pripadnike američko-izraelske špijunske ćelije

© AP Photo / Osamah Abdulrahmanpristalice Huta, ilustracija
pristalice Huta, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
Pratite nas
Nekoliko dana nakon što su jemenski Huti uhapsili desetak pripadnika osoblja Ujedinjenih nacija, iz ove organizacije danas je saopšteno da su uhapšeni, kako su naveli, i pripadnici američko-izraelske špijunske ćelije.
Prema rečima Abdela Hakima el Kaivanija, šefa obaveštajne službe Huta, navodna špijunska ćelija uključivala je bivše osoblje američke ambasade u Jemenu, prenosi Rojters.
"Američko-izraelska špijunska ćelija decenijama je sprovodila špijunske aktivnosti i sabotaže kroz zvanične i nezvanične institucije u korist neprijatelja. Članovi špijunske grupe i američki oficiri iskoristili su svoje pozicije u američkoj ambasadi kako bi sprovodili sabotaže. Nakon što je američka ambasada napustila Sanu članovi špijunske grupe nastavili su da sprovode svoje aktivnosti pod okriljem međunarodnih organizacija i UN", rekao je El Kaivani.
Zvaničnici izraelske vlade nisu odmah komentarisali ove navode, UN su odbile da komentarišu optužbe, a američki državni sekretarijat nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.
Portparol UN Stefan Dižarik rekao je da UN rade na oslobađanju 11 uhapšenih osoba koje rade za pet različitih agencija UN i specijalnog izaslanika UN za Jemen, preneo je Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala