- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Rezultati izbora u EU su očekivani politički zemljotres

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da su izbori za Evropski parlament pokazali da su nosioci globalne politike EU izgubili i da je reč o očekivanom političkom zemljotresu, ali i da ostaje da se vidi da li će to na političkom planu napraviti određene promene.
Dodik je istakao da je činjenica da su na izborima izgubili oni koji kreiraju evropsku politiku, pre svega nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron, prenosi agencija Srna.
"U Francuskoj se već vide posledice, raspušten je parlament i raspisani su novi parlamentarni izbori. Šolc je isto poražen i to govori da su aktuelne politike poražene i da one, uprkos izrazito niskoj izlaznosti, nemaju podršku u javnosti", izjavio je večeras Dodik za RTRS.
Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog pobede partija okupljenih oko centra desnice, kojem pripada i premijer Mađarske Viktor Orban i liderka francuske krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen.
"Nije beznačajna poruka da se na evropskoj sceni menjaju politički obrasci i da oni koji danas vladaju u Evropi nemaju podršku u svojoj bazi. Ta baza je jasno rekla da želi druge, a drugi su već na sceni", rekao je Dodik i ocenio da će se "sada jače i snažnije čuti glas drugih".
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala