Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Zapad nema dobre karte u borbi protiv Putina

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaIzbrannый prezident RF Vladimir Putin pered načalom ceremonii inauguracii v Kremle
Izbrannый prezident RF Vladimir Putin pered načalom ceremonii inauguracii v Kremle - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da Evropljani veoma potcenjuju Vladimira Putina i da nemaju, kako je naveo, dobre karte u rukama u borbi protiv ruskog lidera.
U intervjuu za za švajcarski „Veltvohe“ Vučić je, između ostalog, odgovorio i na pitanje o tome gde su „crvene linije“ Putina i gde ih Zapad prelazi u vezi sa odobrenjem SAD i Nemačke Ukrajini da koristi njihovo naoružanje za napade na rusku teritoriju, kao i navode zapadnih medija da ruski predsednik blefira kada kaže da će biti posledica.

„Ako se kladite na činjenicu da neko blefira, to znači da nemate bolje karte, već samo verujete da vaš protivnik ima gore karte. I niste sigurni u to, jer ne znate i niste videli njegove ili njihove karte“, rekao je Vučić.

Lično bih uvek bio veoma oprezan i razborit kada bih procenjivao Putinovu volju ili njegove moguće naredne korake, dodao je predsednik Srbije.
„Ne mogu da budem na njegovom mestu, ne mogu da gledam kroz njegove oči, ali verujem da će ovo samo pogoršati situaciju. To nikome neće pomoći, samo će dodatno pogoršati situaciju“, naglasio je Vučić.
Vladimir Putin na plenarnoj sednici u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ključne poruke Putina iz Sankt Peterburga: Moguće izmene ruske nuklearne doktrine
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala