- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Eto problema: Nema Novaka – nema publike!

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo rekla je da je razočarana slabijom posetom polufinalnim mečevima na glavnom terenu u singlu na ovogodišnjem teniskom grend slem turniru u Parizu. Sve se to poklopilo sa činjenicom da u polufinalu nije bilo Novaka Đokovića.
Nismo zadovoljni“, rekla je Morezmo i dodala da organizatori imaju brojne ideje da se takav scenario izbegne na narednim turnirima, ali nije želela da ih otkrije.
Iako su u polufinalu igrali međusobno Karlos Alkaras i Janik Siner,dvojica momaka koji treba da naslede Novaka Đokovića kada ovaj odluči da svira kraj, deluje da nisu bili baš neki magnet za navijače.
Predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton je čak izjavio: „Ne možemo da nateramo ljude da dolaze na mečeve“.
Čini se da ovakvih problema nije bilo ranijih godina i decenija.Čak ni na ovogodišnjem turniru sve dok Novak Đoković nije napustio turnir zbog povrede.
Zato se postavlja ključno pitanje: Da li će tenis imati veliki problem u godinama posle Novaka Đokovića?
Naravno, treba reći i da je Rodžer Federer završio karijeru, te da je Rafael Nadal jako blizu takve odluke, te da ni Novak nije u cvetu mladosti. Kao trojica najboljih u istoriji svakako ostavljaju iza sebe prazninu.
Novak, kao najveći igrač u istoriji, svakako ostavlja najveću prazninu iza sebe, a ovogodišnji Rolan Garos je samo potvrda da će se tenis narednih godina naći u problemu.
Možda i u nerešivom problemu.
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
EURO 2024
Bleki je već pobedio /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala