- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ursula fon der Lajen proglasila pobedu

© Sputnik / Lola ĐorđevićUrsula fon der Lajen
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Evropska narodna partija desnog centra izgradiće bastion protiv ekstrema i sa levice i desnice, izjavila je predsednica Evropske komisije i članica EPP Ursula fon der Lajen.
''Nijedna većina ne može da se formira bez EPP i zajedno ćemo izgraditi bastion protiv ekstrema sa levice i desnice'', rekla je fon der Lajen, prenosi Rojters.
Ona se obratila ubrzo nakon zatvaranja birališta u Nemačkoj i proglasila pobedu svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
"Imali smo fantastičnu kampanju, bili smo odlučni, bili smo jedinstveni, uspeli smo i sada smo pobedili na evropskim izborima “, rekla je ona.
Prema prvim preliminarnim rezultatima u Nemačkoj je konzervativni savez Hrišćansko-demokratske unije i Hrišćansko-socijalne unije osvojio najveći broj glasova na izborima za Evropski parlament sa osvojenih 29,5 odsto glasova, dok je krajnje desničarska partija Alternativa za Nemačku (AfD) završila na drugom mestu sa 16,5 odsto, što je za 5,5 odsto više u odnosu na 2019. godinu.
SPD kancelara Olafa Šolca zauzela je treće mesto sa 14 odsto, a ako se rezultat održi, to će biti istorijski minimum za stranku.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala