- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija korak dalje od Pariza i poruka: „Nije kraj sveta – borićemo se“

© Sputnik / Dejan SimićIgor Kolaković
Igor Kolaković - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Odbojkaši Srbije pretrpeli su poraz od Argentine u dramatičnoj završnici posle pet setova – 28:26, 25:18, 18:25, 22:25, 15:13, čime su se udaljili od plasmana na Olimpijske igre. U pretposlednjem meču na kvalifikacionom turniru druge nedelje Lige nacija u Otavi Orlovi su „poništili“ sve ono dobro što su napravili protiv Holandije.
Mogao je pretposlednji meč Srbije u Otavi da ima i drugačiji epilog, jer se tim Igora Kolakovića probudio posle izgubljena dva seta, da bi u trenucima odluke ipak bili prisebniji Argentinci.
Igor Kolaković poručio je da još ništa nije izgubljeno i da će ekipa učiniti sve da nastavi da se bori i da pobeđuje u Ligi nacija, kako bi kroz plasman na rang listi FIVB overila vizu za Igre u Parizu.
„Olako smo dali prva dva seta, nismo bili kompletno u igri i tek u trećem smo shvatili da možemo da igramo protiv njih. Ponovo nas je uhvatila ta euforija i dobro smo igrali, naročito u elementima servisa i odbrane. U petom setu smo pokazali inicijativu na samom startu. Šteta zbog jedne kontre na 5:2, jer mislim da bi nas to poprilično odvojilo od rivala. Ovako, oni su se brzo vratili, već na 6:6“, izjavio je Kolaković, čije je reči preneo Odbojkaški savez Srbije.
Naredni, ujedno i poslednji meč u drugoj nedelji Lige nacija u Otavi, Orlovi će odigrati u noći između nedelje i ponedeljka.
„Možemo da žalimo koliko god hoćemo, ali sutra je novi dan, nova prilika. Igramo protiv Kanade koja je 'oduvala' Ameriku sa 3:1. Sledi još jedan naporan dan za ove momke jer će iziskivati puno energije. Ostaje nam da zaboravimo ov, ako možemo, i da se borimo za nove bodove i pobede. Nije još smak sveta, igramo protiv Kanade, pa imamo još jedan turnir na kom ćemo se sresti sa Kubom. Voleo bih da taj duel odluči o tome ko će ići na OI“, zaključio je selektor Srbije Igor Kolaković.
Elzan Bibić - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
SPORT
Kad medalja izmakne za tri sekunde...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala