- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi ruski dron u čijoj izradi učestvuju i borci SVO — efikasniji i otporniji u borbama

CC0 / Slika generisana veštačkom inteligencijom / Bespilotna letelica očima veštačke inteligencije
Bespilotna letelica očima veštačke inteligencije - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Video-strim unapređene bespilotne letelice „Superkam S350M“ sada se odmah prenosi do vatrenog oružja što je povećalo njenu efikasnost u borbama, izjavio je za Sputnjik portparol grupe kompanija „Bespilotni sistemi“.
„Unapređeni ‘Superkam S350M’ je takođe sposoban da vrši funkciju repetitora što daje mogućnost kompleksne primene zajedno sa jurišnim dronovima i povećava domet njihove upotrebe“, istakao je sagovornik agencije.
Pored toga, prema njegovim rečima, ovaj dron je već postao otporniji na sredstva radioelektronske brobe, ima povećan broj frekventnih kanala radio-veze i vreme leta, a unapređen je i kvalitet slike sa kamere.
„Unapređivanje se vrši u saradnji sa borcima koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji“, istakao je portparol.
Osnovni model „Superkam S350M“ ima raspon krila od 3,2 metra, vreme leta je gotovo 4,5 časova, brzina od 65 do 120 kilometara na čas, domet radio-veze do 100 km, domet video-kanala do 100 kilometara, maksimalni domet leta najmanje 240 kilometara.
„Superkam S350M“ je jedan od glavnih izviđačkih dronova koji se koristi u specijalnoj vojnoj operaciji. Razvoj modernizovane verzije omogućiće njegovo integrisanje kao osnovnog izviđačkog sredstva u jedini kontrolni sistem taktičkog nivoa.
Gotovo 95 odsto svih elemenata sistema kompanija „Bespilotni sistemi“ sama proizvodi. Kompanija takođe ima sopstveni sertifikovani centar za obuku operatera.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala