- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kulturom do opstanka: U Aleksandrovcu počinju Bucini dani

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Marijana Rajić/Festival Bucini daniStatua Milosava Buce Mirkovića koja se dodeljuje na pozorišnom festivalu Bucini dani u Aleksandrovcu
Statua Milosava Buce Mirkovića koja se dodeljuje na pozorišnom festivalu Bucini dani u Aleksandrovcu - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
U Aleksandrovcu je sve spremno za deveto izdanje festivala „Bucini dani“ koje se održava od 10. do 15. juna u rodnom gradu velikog pozorišnog kritičara, književnika, esejiste Milosava Buce Mirkovića.
Pod sloganom "Kulturom do opstanka", u ponedeljak 10. juna festival će otvoriti predstava "Ko igra Sonju Savić" Andraša Urbana (Gradsko pozorište Čačak i Bitef teatar).
Pred publikom će potom biti izvedeni komadi "Režim ljubavi" Kruševačkog pozorišta, "Kako sam naučila da vozim" i "Akademija smeha" Ateljea 212. Takmičarski program zatvara "(Pra)Faust" Beogradskog dramskog pozorišta.
Predsednik ovogodišnjeg žirija za dodelu glumačkih nagrada je Ljubomir Bandović koji će, sa članovima Vanjom Milačić i Minom Lazarević odlučiti kome će biti dodeljeno "Zlatno zrno" u više kategorija.
Završnica festivala rezervisana je za mjuzikl "Violinista na krovu" Jevrejskog kulturnog centra u Beogradu koji će biti izveden u čast nagrađenih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala