- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras savladao Zvereva i osvojio Rolan Garos /video/

© AP Photo / Thibault CamusKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Karlos Alkaras, španski teniser, osvojio je titulu šampiona Rolan Garosa savladavši u finalu Aleksandra Zvereva u pet spektakularnih setova.
Alkaras je slavio sa 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 posle gotovo četiri i po sata igre protiv sjajnog Zvereva.
Španac je došao do svoje treće Gren slem titule pošto je prethodno trijumfovao na US Openu i Vimbldonu.
Alkaras je nasledio Novaka Đokovića na mestu vladajućeg šampiona Rolan Garosa pošto je srpski teniser u ranijem toku takmičenja morao da odustane zbog povrede kolena.
„Moj tim je uložio neverovatan rad. Vratio sam se posle povrede. Nisam se osećao dobro. Bilo je mnogo sumnji da li ću doći. Zahvalan sam na tome što imam takav tim. Svi u mom timu daju maksimum da se razvijem kao igrač i osoba. Mi smo velika porodica", rekao je Alkaras.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
SPORT
Novak gleda finale – u najboljem društvu /foto/
Meč je započet brejkovima, po jedan sa obe strane, Alkaras je stekao prednost u petom gemu napravivši brejk bez izgubljenog poena, a u devetom je ponovo oduzeo servis rivalu i time završio prvi set.
Čak tri brejk lopte imao je Zverev u prvom gemu drugog seta, a odličan ritam nagradio je brejkovima u petom i sedmom da bi u osmom realizovao prvu set loptu i izjednačio na 1-1.
Daleko teže za oba tenisera bilo je u trećem setu, Alkaras je stvari preokrenuo na svoju korist brejkom u šestom gemu, Zverev je imao tri šanse u narednom da izjednači, ali je to uspeo u devetom.
© AP Photo / Thibault CamusFinale Rolan Garosa
Finale Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Finale Rolan Garosa
Već u narednom servis-gemu za Alkarasa Zverev je napravio još jedan brejk za preokret, a u 12. je realizovao drugu set loptu za prednost od 2-1.
Alkaras je vratio ritam u četvrtom setu, poveo je sa čak 4:0, u sedmom gemu je Zverev mogao da se približi, ali tri brejk lopte nije iskoristio pa je četvrti set Alkaras dobio sa 6:1.
U petom setu gotovo da nije bilo dilema, Alkaras je u trećem gemu napravio brejk, Zverev je propustio četiri prilike da izjednači, u šestom gemu još jednu, usledio je potom brejk Alkarasa, a u osmom gemu je bio na visini zadatka i prvu meč loptu je realizovao za kraj i konačnu pobedu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala