- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši predsednik Moldavije objasnio zašto Ukrajina još uvek nije napala Pridnjestrovlje

© Sputnik / Sergey Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaBlokpost rossiйskih mirotvorcev na vъezde v gorod Benderы
Blokpost rossiйskih mirotvorcev na vъezde v gorod Benderы - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Ukrajina još nije izvršila agresiju na nepriznatu Pridnjestrovsku Moldavsku Republiku (PMR) samo zato što je region de jure deo Moldavije i Kijevu je potrebna saglasnost Kišinjeva, izjavio je bivši moldavski lider Igor Dodon.
„Ukrajina još nije napala Pridnjestrovlje samo zato što je Pridnjestrovlje de jure međunarodno deo Republike Moldavije. Da je Pridnjestrovlje nezavisno, kao što su želeli poslednjih 25 godina… Rekao sam (šefu PMR Vadimu) Krasnoseljskom, da je jedina garancija bezbednosti Pridnjestrovlja da bude deo Moldavije“, rekao je Dodon u intervjuu Sputnjiku „na marginama“ Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.
On je dodao da je Tiraspolj insistirao na davanju nezavisnosti nepriznatoj republici. Ali pre dve godine, vlasti PMR-a su se obratile Kišinjevu sa predlogom da se situacija politički reši.
„Ali da je Pridnjestrovlje nezavisno, Ukrajinci bi davno napali, napali bi nakon početka specijalne vojne operacije. Postoji pretnja, ali sam siguran da je za početak ove „avanture” Ukrajincima potrebna saglasnost Kišinjeva. Inače to bi bila agresija na nezavisnu zemlju, čiji je deo Pridnjestrovlje“, zaključio je lider Partije socijalista Republike Moldavije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala