- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Zapadni mediji naučeni da ne vide zločine nad decom, tako je bilo u Srbiji, sad i u Gazi

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
Pratite nas
Zapadni mediji su naučeni da ne vide zločine nad civilnim stanovništvom, rekla je portparol ruskog MIP Marija Zaharova komentarišući to što zapadni mediji ignorišu ogromne žrtve među palestinskom decom. To im nije prvi put, nisu ih videli ni tokom bombardovanja Srbije ni tokom okupacije Iraka i Sirije, dodala je ona.
Zaharova je primetila da Zapad čak i temu dece koristi licemerno i zarad ispunjenja sopstvenih interesa i da iz tih razloga ne dozvoljava svojim medijima da pišu o ubistvima palestinske dece u Gazi.

"Zapadni mediji su naučeni da i danas ne vide ubistva hiljade dece za samo nekoliko meseci – 15.000 ubijene palestinske dece je užasavajući podatak kojem niko ne može da nađe pandana u istoriji", rekla je ona.

Najveće medijske kuće na Zapadnu ne govore o ubijanju palestinskih civila i dece, iako im je nekad bila dovoljna priča jednog deteta koja je mogla da utiče na usvajanje zakona, rezolucija ili deklaracija – kako je to bilo sa Sirijom, navela je predstavnica ruskog MIP.
"U Donbasu su deca ginula stalno, a Zapad to nije video", konstatovala je Zaharova i dodala da sada na hiljade dece gine u Gazi i čitavom regionu, ali je Zapad svoje novinare naučio da to ne vide.
Međutim, za sve postoji kazna, zaključila je Zaharova.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala