- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Odseći joj glavu, izvaditi utrobu i staviti u kesu: Upozorenje o agresivnoj vrsti ribe u SAD /video/

© Foto : Snimak sa ekrana/ Jutjub/ NJ.com Zmijoglava riba
Zmijoglava riba - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
Pratite nas
Odeljenje za konzervaciju Misurija (MDC) upozorava ljude da budu obazrivi sa severnom zmijoglavom, morskom životinjom koja je primećena u američkim vodama. Američki ribolovci dobili su jasne instrukcije da ubijaju invazivnu, grabežljivu ribu koja bi mogla da devastira lokalne ekosisteme.
Zmijoglava riba, koja naraste do 3 metra u dužinu, može da klizi na kopno i preživi danima udišući vazduh. Takođe, krase je šare nalik pitonu, što je razlikuje od sličnih domaćih riba, piše Njujork Post.

„Ova riba je vrlo agresivna, preti domaćim vrstama i uvek traži nov plen“, upozorili su stručnjaci.

Od 2019. godine, broj izveštaja o zmijoglavim ribama se povećao, a jedan ribar iz Misurija je nedavno ulovio.
Veruje se da je ova vrsta stigla do američkih obala nakon puštanja iz akvarijuma ili s ribljih pijaca, smatraju sa Odeljenja za zaštitu životne sredine Njujork.
„Pecaroši i nautičari takođe doprinose njihovom širenju, tako što ih ilegalno koriste kao mamac“, kažu stručnjaci i savetuju ribare da ovim predatorima odseku glavu, izvade utrobu i sve stave u plastičnu kesu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala