- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li nam Novak sprema novo iznenađenje?

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
Pratite nas
Odlukom da se operiše Novak Đoković definitivno je obrzao proces oporavka od povrede meniskusa i zbog toga su šanse da ga vidimo na Olimpijskim igrama u Parizu realne, međutim da li srpski as na teren planira i pre toga?
Iako nije potvrđeno teško je očekivati Novaka Đokovića na Vimbldonu koji počinje prvog jula jer će van terena provesti najmanje tri nedelje.
Međutim, samom odlukom da operiše meniskus srpski as stavio je do znanja da želi što pre da se vrati jer ga očekuje glavni cilj odnosno Olimpijske igre. Odlaskom na Vimbldon stiče se utisak da bi srpski as samo pogoršao situaciju jer bi sa trave ponovo morao da se vraća na šljaku.
To sa druge strane ne mora da znači da ga nećemo videti na terenu pre Olimpijskih igara.
Kako piše francuski „L'Ekip“ srpski as mogao bi da odluči da igra na turniru u Hamburgu kako bi se pripremio za izazov koji ga od 27. jula očekuje u francuskoj prestonici.
„Đoković je hteo da se pozabavi ovim najurgentnijim stvarima u trci sa vremenom jer želi da se vrati na teren što je pre moguće. U hodnicima Rolan Garosa se govori da je svetski broj jedan koji je odustao od ovog turnira naciljao da se vrati već na Vimbldonu (1-14 jul). Bez obzira na to što je ovo bila manja operacija koja se redovno sprovodi i na običnim smrtnicima deluje da su Novakove ambicije malo prevelike. Jer ako i ako bi Nole danas stao na desnu nogu trebalo bi mu najmanje tri nedelje postoperativnog oporavka. Naravno ovde govorimo o neverovatnom sportisti koji je sposoban da igra više od tri meča povređen na maksimalnoj dozi lekova protiv bolova, u situaciji kada bi običan smrtnik jedva mogao da hoda. Ali ideja da se vrati na šljaci u Hamburgu od 15. do 21. jula sa Olimpijskim igrama od 27. jula u planu deluje razumnija. Pogotovo jer vimbldonska trava nije baš najmanje teška podloga za zglobove 37-godišnjeg veterana. Rodžer Federer može da posvedoči o ovome pošto je on definitivno poklekao ispred Huberta Hurkača u čevrtfinalu u Londonu 2021. godine što mu je bio poslednji meč u karijeri. Đoković zna da je bolji od bilo koga, a iako sanja osmu krunu na jednom od najlepših terena na svetu sigrno nije spreman da rizikuje i upropasti svoje šanse da osvoji olimpijsko zlato. Jedinu titulu koja mu nedostaje u neverovatnoj karijeri“, navodi se u tekstu „L'Ekipa“.
Novak je ove godine već iznenadio odlaskom na turnir 250 serije u Ženevi. Srpski as otišao je u Švajcarsku zbog nedostatka mečeva na šljaci, ali u Hamburg bi putovao iz potpuno drugog razloga.
Nije nemoguće da Novak poželi da se uveri u tom kako će izgledati njegovi mečevi u Parizu. Sigurno je da učešće na ovom turniru ne bi srpskom asu donelo motivaciju i želju za titulom, ali bi moglo da mu služi za čistu probu.
Sa druge strane, potpuno je razumljivo i da Novak gledamo tek krajem jula na Olimpijskim igrama kako bi prethodno izbegao svaki rizik od pogoršanja situacije.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
SPORT
Vasa se suočio sa velikim problemom u Americi: „Shvatio sam – niko ne želi da doda loptu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala