- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mekinro je uveren: „Raspored jedan od razloga što se Novak povredio“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTDžon Mekinro i Novak Đoković
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
Pratite nas
Za povredu Novaka Đokovića nema sumnje da je kriva šljaka na koju je srpski as upozoraovao sudiju tokom celog meča sa Franciskom Serundolom. Međutim, Džon Mekinro, čuveni američki teniser, smatra da velikog udela u povredi ima i raspored koji je najboljem teniseru sveta dodatno otežao situaciju.
Tačno je da se Novak Đoković dan posle operacije u Parizu oglasio u vrlo dobrom raspoloženju, ali tačno je i da još uvek nismo želeli da ga vidimo kako pozira ispred Ajfelovog tornja jer to obično čini se peharom po završetku Rolan Garosa.
Ovoga puta takvu sliku nije bilo moguće da gledamo, a za to kako smatra Džon Mekinro možemo da „zahvalimo“ organizatore Otvorenog prvenstva Francuske koji su dopustili da najbolji teniser svih vremena igra do tri sata posle ponoći, a potom i da igra na lošem terenu.
„Velika greška organizatora je što su stavili 37-godišnjeg Novaka Đokovića na teren u 22.30 bez razmišljanja koliko bi njegov meč sa Musetijem mogao da potraje. Vremenski uslovi su bili jako loši, bili su u kompikovanoj situaciji. Razumem da su hteli da sve postignu, ali bilo je drugih solucija da se ne ubacuje meč Bergsa i Dimitrova u program. Novaka je koleno još mučilo nedeljama, a posle meča je legao da spava u sedam ujutru i da se onda vrati da igra dan i po kasnije. To je izazov za sve. Borio se opet pet setova, to je previše, čak i za Novaka. Iako nismo sto odsto sigurni, to je jedan od razloga što je povredio koleno. U svakom slučaju, tako se ne tretira bilo koji igrač, a kamoli najbolji na svetu...", rekao je bez zadrške Mekinro za francuski list „Le Figaro“.
Potom je istakao da se u drugom sportu slična situacija nikada ne bi dogodila.
„Ovo donosi samo loš imidž tenisu. Kad je finale Svetskog prvenstva počelo u 22.30?“, upitao je legendarni Amerikanac.
Sve greške organizatora postale su jasne kada je Novak doneo odluku da se povuče, a onda samo dan kasnije i da se operiše.
Odluka da meč Grigora Dimitrova i Zizu Bergsa bude premešten na stadion „Filip Šatrije“ i tako poremeti Novak i dalje nije razjašnjena. U kompleksu postoji još jedan stadion sa krovom, ali nije jasno zbog čega njih dvoijca nisu mogli da igraju kasnije na tom terenu.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
SPORT
Luka nije mogao sam – Boston demonstrirao silu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala