- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Finale pre finala koje se tiče i Novaka

© AP Photo / Ryan SunKarlos Alkaras i Janik Siner
Karlos Alkaras i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
Pratite nas
Iako su u Pariz stigli „roviti“ zbog povreda, Janik Siner i Karlos Alkaras opravdali su uloge favorita u svim mečevima i bez velikih problema stigli su do polufinala Rolan Garosa. Njihov meč sa posebnom pažnjom pratiće i Novak Đoković.
Kada su se uputili u francusku prestonicu i Janik Siner i Karlos Alkaras naglašavali su da ne osećaju da su spremni sto odsto za Rolan Garos, međutim čini se da su onim što su prikazali do polufinala demantovali sami sebe.
U dosadašnjih osam međusobnih duela i Italijan i Španac slavili su po četiri puta, a samo su jednom igrali na šljaci. Spektakl je zagarantovan.
Kao što je žreb i najavio očekivano Italijana i Španca gledamo u borbi za finale i sve vodi ka tome da će taj meč biti jedna epska i iscrpna borba. Nema sumnje da će obojica ostaviti poslednji atom snage na terenu i da obojica žele mesto u finalu jer ko god da prođe biće favorit u borbi za titulu protiv Kaspera Ruda ili Saše Zvereva.
Siner je Novakovim povlačenjem već obezbedio prvo mesto na ATP listi zbog čega ovaj meč nema značaj tog tipa za njega, dok bi prolazak u finale Alkarasu ostavio dosta prostora za nadu da može do drugog mesta.
Ukoliko španski teniser osvoji titulu on će biti drugi, a Novak treći teniser sveta.
U ovom meču teško je proceniti favorita. Ako kao parametar gledamo na kojoj se podlozi igra verovatno bi veće šanse trebalo pripisati Alkarasu, ali ako gledamo ko je ove godine u boljoj formi to je Siner.
Italijanski teniser od početka godine ima tri poraza i jedan meč koji je predao, a pored toga osvojio je Australijan open, Roterdam i Majami. Prvi poraz u sezoni naneo mu je upravo Alkaras u Indijan Velsu, a drugi Stefanos Cicipas u Monte Karlu, da bi potom u Madridu predao Feliksu Ože Alijasimu pre izlaska na teren.
Sa druge strane Alkarasovi porazi bili su daleko veće iznenađenje. U četvrtfinalu Australijan opena eliminisan je od strane Saše Zvereva, zatim ga je u polufinalu Buenos Ajresa izbacio Nikolas Đari. Predao je Tijagu Monteiru u Riju, a onda je u četvrtfinalu Majamija poražen od Grigora Dimitrova. Nije dalje stigao ni u Madridu gde ga je porazio Andrej Rubljov.
Jedinu titulu ove sezone Španac je osvojio u Indijan Velsu.
Čini se da su obojica tenisera najbolje od seve izvukli na pariskoj šljaci i zato kvalitetnog tenisa u polufinalu Rolan Garosa neće faliti.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2024
SPORT
Vasa se suočio sa velikim problemom u Americi: „Shvatio sam – niko ne želi da doda loptu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala